Следвайте Гласове в  публикува кадри от поредната акция на режисьора Александър

...
Следвайте Гласове в  публикува кадри от поредната акция на режисьора Александър
Коментари Харесай

Филтър публикува видео на Морфов, който драска по вратите в Народния театър

Следвайте " Гласове " в 
 публикува фрагменти от следващата акция на режисьора Александър Морфов в Народния спектакъл „ Иван Вазов “. 

Действието се развива към час след среднощ. Преди това Морфов с група другари и брачната половинка си Рени Врангова е бил в ресторанта на театъра.
7 януари, 2023 година, събота. В Народния спектакъл е предходна постановката на обновеното зрелище на Александър Морфов „ Животът е прелестен “ от Николай Ердман. Оригиналното заглавие на творбата е „ Самоубиецът “, я тя е неразрешена от цензурата в продължение на десетилетия. Спектакълът на Морфов за прочут интервал пада от афиша на първата ни натрупа, само че откакто Васил Василев става шеф, тя е обновена.
По време на възстановителните подготовки Морфов прочувствено е благодарил на сътрудниците, които вземат участие в представлението, макар че с част от тях не си приказва. Причината е абсурдът в Народния спектакъл в края на октомври, когато именитият режисьор надраска вратата на Велислава Кръстева с обидни надписи и изкърти табелката с името й. Кръстева е сегашен пиар на театъра и някогашен на Движение за права и свободи, като на последните избори придружи Доган по време на гласуването. Огромната част от актьорите и чиновниците в Народния спектакъл са възмутени от това, което Морфов е направил, и поддържат шефа Васил Василев, който също показва отрицание за дейностите на режисьора.

След края на представлението на „ Животът е прелестен “ Морфов сяда с компания да отпразнуват в ресторанта на театъра. След почерпката режисьорът явно е събрал още една солидна доза национализъм в гърдите си и взема решение да продължи протестната си акция, запечатана от камерите в театъра. Полунощ е отминала, а стрелката на часовника доближава 1 часа. Морфов се движи наперено по коридора, в който се намира администрацията, и се насочва към вратата на Васил Василев. Вижда се по какъв начин вади флумастери и изписва „ Официален офис на Движение за права и свободи “. След това се насочва назад по коридора, внезапно се обръща и разтваря необятно ръце, изразявайки самовъзхищението си от това, което е направил.


По-късно се вижда по какъв начин вика и компанията да оцени смелата му акция. Най-впечатлена от четворката е Албена Колева, която превъзбудено ръкомаха от самото начало. Групата е в приповдигнато въодушевление и явно утвърждава акцията.

 

 

На втория ден след нея Александър Морфов дава изявление за уеб страницата „ Площад Славейков “, в което признава авторството на надписите.

Актьори напущат спектакъла „ Животът е прелестен “
Недоволни от държанието на режисьора Александър Морфов, няколко артисти, измежду които Стефания Колева и Деян Ангелов, са се отказали от присъединяване във възобновената режисура на Александър Морфов „ Животът е прелестен “ по пиесата на Николай Ердман „ Самоубиецът “, която 60 години е неразрешена от комунистическата цензура. Написана е през 1928 година, а е сложена за първи път в Съюз на съветските социалистически републики през 1987 година След като режисьорът Александър Морфов надраска още веднъж вратите на шефа на трупата Васил Василев и пиарката Велислава Кръстева предходната събота надлежно с надписите „ Офис на Движение за права и свободи “ и „ Приемна Движение за права и свободи “, Дарин Ангелов също е взел решение да се отдръпна от постановката на Морфов.
Преди следващото драскане на вратите в трупата избухва различен скандал по време на обновеното зрелище на „ Животът е прелестен “, когато актрисата Албена Колева, щерка на Тодор Колев и една от най-големите поддръжнички на Морфов в спора му с Велислава Кръстева, дефинира обществено актьорите от трупата като изтерзани членове на Болшой национален спектакъл. Колегите ѝ са останали шокирани и са се почувствали унизени, още повече че през последните седмици се пробват да тушират напрежението в състава. Много от тях са декларирали, че също обмислят да изоставен представлението.
В арт съсловието считат, че Морфов предизвика шефа Васил Василев и дава мотив на служебния министър на културата Велислав Минеков да изиска още веднъж оставката му. Скулпторът, който бе член на „ Отровното трио “, не стопира с обществените си изяви против първата ни натрупа. Гилдията е сюрпризирана от държанието на Минеков, който влезе в борба и с Радев във връзка с спора в Народния спектакъл. Президентът се срещна с по-голямата част от трупата в края на предходната година и даде гаранция, че актьорите повече няма да бъдат обиждани обществено. Това беше знак, че по този начин се слага точка на враждата. Въпреки това след това Минеков, който е назначен за министър от Радев, не спря да твърди, че на първата ни сцена се организира политическа активност, визирайки наличието на някогашния пиар на Движение за права и свободи Велислава Кръстева, като отговорник за връзките с медиите в състава.
По всичко проличава, че Морфов и актьорите, които са зад него, няма да се примирят с Велислава Кръстева в трупата и никакви помирителни срещи няма да тушират напрежението в нея. В същото време се ускорява опълчването сред Морфов и по-голямата част от състава, която поддържа шефа, който докара международни режисьори в трупата, а салоните за представленията са цялостни.
Източник: 
 
 
 
 
10 Яну 202370609 Яну 2023133708 Яну 2023439807 Яну 2023343107 Яну 2023532505 Яну 20233331КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023221611 Яну 202328911 Яну 202323228 Дек 2022816
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР